U bent hier

Procedure

Ik heb reeds een aantal vakken gevolgd en een aantal vrijstellingen verworven. Nu had ik graag nieuwe vrijstellingen aangevraagd maar mijn oude accountgegevens blijken niet meer te werken. Wat moet ik doen?

Wie in een vorig semester vrijstellingen aanvroeg, is geblokkeerd en moet een nieuw account aanmaken met een ander emailadres.

Hoe kan ik aangeven dat mijn vrijstellingendossier gefinaliseerd is en het door jullie als definitief mag beschouwd worden?

Je kan inderdaad (momenteel) niet aangeven wanneer je vrijstellingendossier definitief is: wij beschouwen de dossiers als definitief, wanneer de deadline voor indienen (= 15/10 of 15/03) verstreken is. Tot 15/10  of 15/03 geven wij de aanvragers de kans om hun dossier op te laden/aan te passen. Voor de studenten van het eenjarig traject is die deadline 1/09. De assessoren nemen pas na het verlopen van de deadline de vrijstellingen door.

Wanneer kunnen vrijstellingen aangevraagd worden?

Vrijstellingen vraag je digitaal aan ofwel vóór de aanvang van de lerarenopleiding ofwel in het begin van je opleiding. Per module kan je eenmalig een vrijstellingsaanvraag indienen. Vrijstellingen kunnen uiteraard niet aangevraagd worden terwijl je de betreffende module(s) volgt. De dossiers worden steeds behandeld met de bedoeling deze toe te kennen tegen het daaropvolgend  semester. Alle aanvragen (en toekenningen) dienen uiterlijk te gebeuren vóór de aanvang van de module ‘Didactische Competentie Stage’ (DCS) en vóór het laatste semester van je opleiding.

Ik heb na het indienen van mijn vrijstellingsdossier nog niets gehoord van de assessor… is dit normaal?

Het verwerken van de vele vrijstellingsaanvragen vraagt wel de nodige tijd… alle assessoren nemen de bewijskracht van de verschillende vrijstellingsdossiers grondig door en beslissen of ze een bijkomend gesprek onder de vorm van een competentiegericht interview/ bijkomende toetsing wenselijk achten. Die gesprekken worden georganiseerd tussen 20 oktober en 1 december / 20 maart en 1 mei. Begin december/mei komen we met alle assessoren samen om af te stemmen en/of bij twijfel of moeilijkheden te overleggen over de eindbeslissing(en).

Pagina's

Abonneren op RSS - Procedure